Educatieve website

Ga naar de inhoud
De hele hal... stuiterbal!

Carnaval 2018 was opnieuw weer een daverend en knotsgek feest! En de kinderen zagen er fantastisch uit. Van sierlijke danseresjes tot en met bloeddorstige vampiers... om bang van te worden!
De dag begon met foto's maken op de catwalk, de onthulling van de prinses in de speelzaal en natuurlijk met z'n allen... op de muziek... in polonaise!
Na de pauze mocht iedere groep optreden voor de hele school en voor de ouders. En daar waren hele leuke optredens bij!
Daarna reikte de jury de prijzen uit.

Een geweldige en feestelijke dag!

Klik hier voor meer foto's.
Knutselen in de carnavalstijd...

Dan maak je natuurlijk iets feestelijks en iets kleurigs! Zoals bijvoorbeeld deze poppetjes van chenilledraad en rietjes. Je kunt zo'n poppetje dan in allerlei vormen buigen. En al die poppetjes samen zien er heel feestelijk uit.
Maar ook voor het carnavalsoptreden moest er worden geknutseld... kleine schilderijtjes met kabouters erop. Dan ook nog touwtjes eraan, zodat je ze om kunt hangen. Klaar om er mee op te treden.

Nu alleen nog even goed oefenen!

Klik hier voor meer foto's.
Mijn Nederlandboekje

Maak je eigen Nederlandboekje... dat was de opdracht. Ontwerp eerst een mooie voorkant voor het boekje. Kleur dan op het kaartje de provincies waar je wel eens bent geweest. En maak op de laatste bladzijde een legenda. Vertel iets over waar je bent geweest. Misschien logeren bij opa en oma? Of naar de Efteling? Of een weekje in een vakantiehuisje?
En maak er vooral iets heel moois van! Natuurlijk mag je de computer gebruiken voor informatie.

Kijk... dit is mijn Nederlandboekje!

Klik hier voor meer foto's.
Terug naar de inhoud